Υπαρκτό ήταν το μεγάλο, νεκρό ανακόντα στη Βραζιλία, δεν εντοπίστηκε όμως ούτε την περίοδο, αλλά ούτε και στην περιοχή που ανέφεραν δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ και μετέδωσαν ελληνικά site.

Το μεγαλόσωμο ερπετό είχε μήκος 7 μέτρων και εντοπίστηκε νεκρό, το προηγούμενο έτος στην πολιτεία Μάτου Γκρόσου της Βραζιλίας. Συγκεκριμένα, το φίδι βρέθηκε σε αυτοκινητόδρομο με το κεφάλι του λιωμένο, πιθανότατα επειδή κάποιο φορτηγό το είχε πατήσει.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο είχε χρησιμοποιήσει αλυσίδες για να ανεβάσει το νεκρό φίδι σε ένα φορτηγό και να το απομακρύνει από το οδόστρωμα. Το ερπετό παραδόθηκε σε τοπικό πανεπιστήμιο για μελέτη.

Η είδηση ότι το ερπετό βρέθηκε σε εργοτάξιο, είχε μεταδοθεί και στις αρχές του έτους, όμως τότε η εταιρεία που κατασκευάζει το φράγμα Belo Monte είχε ανακοινώσει ότι το ανακόντα δεν βρέθηκε ποτέ στα έργα. «Το βίντεο επίσης δεν τραβήχτηκε στις περιοχές των εργασιών μας. Άγνωστη είναι η προέλευση του βίντεο», συμπλήρωνε η εταιρεία.

petsnake

fidid2

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber