Οι δυνάμεις της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης κατέλαβαν την περιοχή Μπουχάντι στη Σύρτη, γενέτειρα του πρώην ισχυρού άνδρα της χώρας Μουάμαρ Καντάφι, μετέδωσε ανταποκριτής του Reuters.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις πολέμησαν με τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι για να εισέλθουν στην περιοχή αυτή, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης, και εξακολουθούν να πολεμούν για τη διάλυση ορισμένων απομονωμένων θυλάκων αντίστασης.

Διοικητές των κυβερνητικών δυνάμεων δήλωσαν χθες ότι πιστεύουν πως ένας από τους γιους του Καντάφι κρύβεται στην περιοχή.

Παράλληλα ο επικεφαλής των καθολικών της Λιβύης, Τζιοβάνι Ινοσέντσο Μαρτινέλι, δήλωσε σήμερα ότι επικρατεί μια «δραματική κατάσταση» στη Σύρτη, η οποία πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, και κάλεσε τους Ευρωπαίους να υποδεχτούν στις χώρες τους χιλιάδες Λίβυους πολίτες που έχουν τραυματιστεί για να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία τους.

«Στη Σύρτη η κατάσταση είναι δραματική. Είναι απαραίτητη μια κατάπαυση του πυρός. Οι ξένες χώρες, ιδιαίτερα οι ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει να υποδεχθούν στα νοσοκομεία τους τραυματίες», δήλωσε ο αποστολικός επίσκοπος του Βατικανού στη Λιβύη.

«Οι λιβυκές υπηρεσίες υγείας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αλλά δεν επαρκούν» για τη νοσηλεία των τραυματιών που απομακρύνονται από τη Σύρτη, σημείωσε, καλώντας τον κόσμο να προσευχηθεί για τον λιβυκό λαό.