Εντελώς άδικες χαρακτήρισε τις κατηγορίες σε βάρος της η αμερικανίδα φοιτήτρια Αμάντα Νοξ κατά την τελευταία ημέρα της εκδίκασης της έφεσής της. Η 24χρονη φοιτήτρια κατηγορείται ότι δολοφόνησε το 2007 στην Περούτζια τη βρετανή συγκάτοικός της Μέρεντιθ Κέρτσερ.

«Οι κατηγορίες είναι εντελώς άδικες», δήλωσε κλαίγοντας η 24χρονη φοιτήτρια, λίγο πριν το δικαστήριο αποσυρθεί για να αποφασίσει ποια θα είναι η ετυμηγορία του, η οποία θα ανακοινωθεί στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

«Πληρώνω για ένα έγκλημα που δε διέπραξα», υποστήριξε η Νοξ που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 26ετή κάθειρξη και για την οποία ο εισαγγελέας έχει ζητήσει ισόβια.

«Θέλω να επιστρέψω στο σπίτι μου. Θέλω να ξαναβρώ τη ζωή μου. Δε σκότωσα, δε βίασα, δεν ήμουν εκεί», πρόσθεσε.

Η 21χρονη φοιτήτρια από το Λιντς Μέρεντιθ Κέρτσερ είχε βρεθεί ημίγυμνη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη Νοξ. Το σώμα της έφερε 43 μαχαιριές και η νεκροψία είχε δείξει ότι είχε προηγουμένως βιαστεί.

Αθώος δήλωσε και ο πρώην φίλος της Νοξ, ο 27χρονος Ιταλός Ραφαέλε Σολέτσιτο, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει τέσσερα χρόνια στη φυλακή.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, η Νόξ και ο τότε φίλος της έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στη Μέρεντιθ ενώ ο Ρούντι Γκεντέ, ένας άστεγος από την Ακτή του Ελεφαντοστού, της κρατούσε τα χέρια επειδή η 21χρονη δεν ήθελε να συμμετάσχει σε ερωτικά παιχνίδια. Όλοι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.