«Πλήρες» χαρακτήρισε το πόρισμα που παρέδωσε πριν λίγο στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, Πόλυ Πολυβίου.

«Παρέδωσα το πόρισμά μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του εξήγησα τις βασικές καταλήξεις μου. Με δέχτηκε με μεγάλη ευγένεια, όπως πάντοτε,  είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση και αυτό ήταν. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και τώρα το θέμα θα το μελετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το υπουργικό συμβούλιο» είπε ο κ. Πολυβίου.

Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής δήλωσε ήσυχος με τη συνείδησή του για τη δουλειά που έκανε και χαρακτήρισε την άναθεσή του πορίσματος «δύσκολη και τιμητική».

O κ. Πολυβίου παρέδωσε επίσης το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την ταχύτητα την οποία επέδειξε στην τήρηση της προθεσμίας για ολοκλήρωση της έρευνας και εξέφρασε «τη βεβαιότητα ότι το πόρισμα θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού και να αποδοθούν, όπως είπε, πολιτικές ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν, όπως ήταν το ζητούμενο».