Ένα παράξενο και σχεδόν «νοσηρό» αξεσουάρ για γυναίκες έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, ειδικά από τους χρήστες του διαδικτύου.

Πρόκειται για μια τσάντα από δέρμα γάτας που περιλαμβάνει ακόμη και ανέπαφο το κεφάλι της και η οποία είναι προς πώληση στη Νέα Ζηλανδία σε μια ιστοσελίδα δημοπρασιών με μια επιβλητική τιμή εκκίνησης των 1.400 δολαρίων.

Στην περιγραφή του προϊόντος αναφέρεται ότι η τσάντα έγινε από επαγγελματία στην ταρίχευση, την Clare Hobbs, και «εκφράζει το καλλιτεχνικό πάθος και την επιθυμία της να κατασκευάσει κάτι σουρεαλιστικό, ιδιαίτερα με τη χρήση άγριων και εγχώριων αιλουροειδών». Αναφέρει ωστόσο ότι κανένα ζώο δεν θανατώθηκε για να γίνει το έργο της καλλιτέχνιδος.

gatasd2

Εκπρόσωπος, επιπλέον, της ιστοσελίδας δημοπρασιών ανέφερε ότι η εταιρεία έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν χρησιμοποιήθηκε οποιουδήποτε είδους βία για να φτάσουν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

«Είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη τσάντα και ενώ δεν είναι για μένα, υποψιάζομαι ότι θα υπάρχει ένας αγοραστής εκεί έξω που είναι πρόθυμος να την αποκτήσει. Αυτή είναι μια αρκετά ασυνήθιστη τσάντα και αναμένουμε ότι η δημοπρασία θα προσελκύσει πολλή προσοχή κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών» πρόσθεσε.

gatasd

Παρ’ όλα αυτά οι αντιδράσεις είναι πολλές και εκατοντάδες έχουν καταδικάσει την κατασκευή της συγκεκριμένης τσάντας. Χαρακτήρισαν απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ένα ζώο ακόμη και μετά το θάνατό του ως αξεσουάρ και με τόσο προκλητικό τρόπο. Κάποιοι άλλοι το εισέπραξαν ως αστείο ενώ άλλοι ανέφεραν πως αμφισβητούν το γεγονός ότι το ζώο πέθανε με φυσικό τρόπο και έγινε αργότερα τσάντα.

gatasd1

Η δημοπρασία πάντως λήγει την Τετάρτη το βράδυ και θα φανεί πόσο μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και σε ποια τιμή έφτασε.