Η νεαρή Ayllah-Beau Foley από το Ηνωμένο Βασίλειο ανέπτυξε γαστροπάρεση, σε ηλικία μόλις 16 ετών, μετά την επιστροφή της από τις διακοπές της στην Ινδία και από τότε η ζωή της έχει αλλάξει.

Η διάγνωσή της, όμως δεν έγινε αμέσως, καθώς αρχικά οι γιατροί, τής είπαν ότι έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, πριν καταλήξουν στην σκωληκοειδίτιδα. Το βάρος της άρχισε να πέφτει ραγδαία και αναγκάστηκε να φοράει ρούχα για παιδιά ηλικίας 10 ετών όταν τελικά διαγνώστηκε με γαστροπάρεση, 18 μήνες αργότερα.

Η γαστροπάρεση είναι συνήθης επιπλοκή του σακχαρώδη διαβήτη, κατά την οποία το στομάχι καθυστερεί να αδειάσει. Έτσι η 22χρονη άρχισε να τροφοδοτείται μόνο μέσω ενός μικροσκοπικού σωλήνα που μετέφερε θρεπτικά συστατικά απευθείας από τη φλέβα της στην καρδιά της, μέχρι που υπέστη σχεδόν θανατηφόρα σηψαιμία, τον Απρίλιο και μάλιστα για πέμπτη φορά.

Η μαμά της εξήγησε για την κατάστασή της: «Υπήρχε μια πιθανότητα 30% να επιβιώσει. Όλοι σταθήκαμε μαζί σαν οικογένεια και υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλο, αλλά μερικές ημέρες αργότερα, όταν τα πράγματα έγιναν λίγο καλύτερα, εκείνη κατέρρευσε. Αυτό σε κάνει να εκτιμήσεις αυτό που έχεις».

Τώρα η νεαρή η οποία ήθελε να γίνει σεφ προτού ασθενήσει, έχει αναγκαστεί να στραφεί σε μια οδυνηρή λύση σίτισης μέσω ενός σωλήνα απευθείας στο στομάχι της, μια αλλαγή που την έχει κάνει βέβαια να χάσει αρκετά κιλά. Οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί ανέπτυξε αυτή την κατάσταση, ενώ διάφορες θεραπείες όπως ένας γαστρικός βηματοδότης έχουν αποτύχει.

Αν δοκιμάσει να φάει κανονικό φαγητό, το στομάχι της δε θα είναι σε θέση να το επεξεργαστεί αφήνοντάς το αχώνευτο και προκαλώντας της εμετό. Έτσι, έχει να φάει κανονικό φαγητό από το στόμα, από το 2010.

Τώρα, οι γιατροί σε νοσοκομείο του Λονδίνου εργάζονται για μια πρωτοποριακή λύση με τη χρήση βλαστικών κυττάρων ώστε να αναπτύξουν νέο ιστό στο έντερο, ο οποίος θα μπορούσε να της δώσει μια θεραπεία στο μέλλον. Η οικογένεια πλέον ελπίζει σε κάποια λύση και προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται.

kat1 kat2 kat3