Μπαλάκι οι ευθύνες για τις δολοφονίες στη Συρία

Διαφωνούν αρχές και διαφωνούντες


ΚΟΣΜΟΣ
8:49
29/09/2011
Μπαλάκι οι ευθύνες για τις δολοφονίες στη Συρία
loading

Δεν επετεύχθη χθες συμφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τα μέτρα καταστολής στη Συρία, ενώ αρχές και διαφωνούντες αλληλοκατηγορήθηκαν χθες για τις δολοφονίες προσωπικοτήτων στην πόλη Χομς.

«Ελπίζουμε να στείλουμε ένα ηχηρό και ενιαίο μήνυμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι το συριακό καθεστώς πρέπει να θέσει τέλος στη βία και ν΄αρχίσει διάλογο», πρόσθεσε ο γερμανός πρεσβευτής Πέτερ Βίτιχ.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πυρηνικός μηχανικός Αούς Αμπντέλ Καρίμ Χαλίλ πυροβολήθηκε θανάσιμα χθες το πρωί από αγνώστους, 160 χλμ βορείως της Δαμασκού.

Ο Χαλίλ, ο οποίος δίδασκε στο πανεπιστήμιο αλ-Μπάας, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ομάδα τρομοκρατών καθ' οδόν προς τη δουλειά του, μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο οδηγούσε η σύζυγός του.

Την Κυριακή ο Χάσαν Εϊντ, χειρουργός στο γενικό νοσοκομείο της Χομς, δέχθηκε καταιγισμό σφαιρών ενώ επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του. Τη Δευτέρα ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Αρχιτεκτονικής στο πανεπιστήμιο αλ-Μπάας, Μοχάμεντ Αλι Ακίλ και ένας διευθυντής της Στρατιωτικής Σχολής Πετροχημικής, ο στρατηγός Ναέλ Νταχίλ, δολοφονήθηκαν από αγνώστους.

Οι συριακές αρχές επέρριψαν την ευθύνη για τις δολοφονίες αυτές σε τρομοκράτες, ενώ η αλ-Γαντ, συμμαχία ακτιβιστών που ιδρύθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου κατηγόρησε τις αρχές για τις δολοφονίες, υποστηρίζοντας ότι επαλαμβάνεται το σενάριο των δολοφονιών που σημειώθηκαν στη Συρία τη δεκαετία του '80.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει