Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης αποφάσισε να αναβάλει ως την «πλήρη απελευθέρωση» της χώρας το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ένα από τα στελέχη του.

«Στις διαβουλεύσεις ελήφθη η απόφαση να αναβληθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης έως ότου επιτευχθεί η απελευθέρωση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουστάφα αλ Χούνι, μέλος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που προσπαθούσε τις τελευταίες ημέρες να ξεπεράσει τις εσωτερικές διαφωνίες για το σχηματισμό της κυβέρνησης, που αναμενόταν να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα.

Η εξαγγελία του σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης αναμενόταν αρχικά για την 18η Σεπτεμβρίου, αλλά καθυστέρησε λόγω των διαφωνιών ανάμεσα στα μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και του εκτελεστικού του γραφείου. Αναμενόταν να γίνει αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του, Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ.

Πηγές στη Βεγγάζη είχαν δηλώσει την Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εσωτερικές συγκρούσεις για την εξουσία καθυστερούν το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης.

Ο Αμπντελτζαλίλ είχε πει το Σάββατο ότι η προτεραιότητα για τον ίδιο είναι η απελευθέρωση ολόκληρης της επικράτειας της χώρας και η αποκατάσταση της ασφάλειας για τους λίβυους, προσθέτοντας ότι οι συγκρούσεις για την ανάληψη θέσεων εξουσίας δεν θα εμποδίσουν την πραγμάτωση των στόχων αυτών.