Ο 78χρονος Roy Calloway ποτέ δεν ήταν σε θέση να παίξει οποιοδήποτε μουσικό όργανο μέχρι να συνέλθει από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος.

Δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να πιστέψει το καινούριο του ταλέντο, ενώ δεν είχε διδαχθεί ποτέ μουσική και κανένα μουσικό όργανο. Ο ίδιος δήλωσε: «Έπαιξα ξαφνικά και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μου βγήκε πολύ φυσικά και ήμουν σε κατάσταση σοκ».

Ο άνδρας από τη Νότια Ουαλία έπαθε πρόσφατα εγκεφαλικό επεισόδιο μετά από διάφορα προβλήματα που είχε με την καρδιά του και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έκανα μια επέμβαση στην καρδιά πριν από περίπου 20 χρόνια και από τότε είχα προβλήματα με την καρδιά μου. Είχα επίσης αμέτρητα εγκεφαλικά επεισόδια, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε κάτι αισθητά διαφορετικό μετά από αυτό».

Ο Roy ανακάλυψε το νέο του ταλέντο όταν τού έμεινε ένα πιάνο από έναν φίλο του. «Ένας φίλος μου απεβίωσε και είχε ένα πιάνο καθώς ο ίδιος ήταν μέλος σε μια μπάντα. Έτσι ο γιος του μου ζήτησε να κρατήσω το πιάνο μιας και είχα χώρο. Κάθισα για να του ρίξω μια ματιά. Ήθελα απλώς να προσπαθήσω να δω πώς παίζει και ξεκίνησα να παίζω», αναφέρει και προσθέτει: «Τότε μπήκε ο γιος του φίλου μου μέσα στο δωμάτιο και με ρώτησε αν είχα παίξει ποτέ πριν και ότι δεν ήξερε ότι μπορούσα να παίξω. Του είπα ότι δεν μπορούσα παλιά».

Ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει πώς συνέβη αυτό και αναφέρει ότι δεν έχει αποκτήσει κάποιο άλλο ταλέντο ή συνήθεια. Έτσι κι αλλιώς του αρκεί που έμαθε να παίζει από το μηδέν ένα τόσο όμορφο όργανο…