Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν πέρυσι τα κρούσματα κακοποίησης παιδιών στην Ιαπωνία, με τον αριθμό των περιπτώσεων που χειρίστηκαν οι υπηρεσίες πρόνοιας να ξεπερνούν για πρώτη φορά τις 100.000, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, περίπου 200 συμβουλευτικά κέντρα για παιδιά σε όλη τη χώρα χειρίστηκαν συνολικά 103.260 περιπτώσεις κακοποίησης για το 12μηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, με τον αριθμό τους αυξημένο κατά 16% συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα. Πρόκειται για την 25η συνεχή ετήσια αύξηση από το 1990.

Η ψυχολογική κακοποίηση, όπως για παράδειγμα τα βίαια επεισόδια μεταξύ των γονιών ενώπιον των παιδιών, αντιστοιχούν στο 47,2% του συνόλου με 48.693 υποθέσεις. Η αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα και η απομόνωση των οικογενειών από τις τοπικές κοινωνίες εκτιμάται ότι αυξάνουν τις πιθανότητες συζυγικής κακοποίησης.

Οι περιπτώσεις σωματικής κακοποίησης στην Ιαπωνία ανήλθαν στο 27,7% του συνόλου, η παραμέληση από τους γονείς στο 23,7% και η σεξουαλική κακοποίηση στο 1,5%, σύμφωνα με την έρευνα.