O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα άσκησε δριμεία κριτική σήμερα στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ίσως τον διαδεχθεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, λέγοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «τρομερά απροετοίμαστος» για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στις ΗΠΑ, ενώ κατήγγειλε την ηγεσία του κόμματός του μεγιστάνα που τον υποστηρίζει.

«Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον.

«Το είπα την περασμένη εβδομάδα. Δεν σταματά να το αποδεικνύει» επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις που έκανε δημοσίως ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των γονέων ενός μουσουλμάνου λοχαγού που σκοτώθηκε στο Ιράκ το 2004.

Το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίνει μια οικογένεια «που έχει κάνει απίστευτες θυσίες για αυτήν την χώρα, το γεγονός ότι δεν φαίνεται να γνωρίζει τα βασικά σχετικά με σημαντικά ζητήματα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, δείχνουν ότι είναι τρομερά απροετοίμαστος για αυτή την θέση», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Λι Χσιέν Λουνγκ.

Ο Ομπάμα καταφέρθηκε εναντίον των ηγετικών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ:

«Έρχεται μια στιγμή που πρέπει να λέει κανείς “αρκετά”», υπογράμμισε.

«Είναι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς την κριτική που (του) ασκούν επανειλημμένα οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία και σημαίνοντα στελέχη όπως ο Τζον Μακέιν», υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008, πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Το ζήτημα που πρέπει να θέσουμε, πέρα από το ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να λέμε απερίφραστα ότι αυτό που είπε είναι απαράδεκτο, είναι το εξής: “γιατί συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε; Τι λέει αυτό για το κόμμα σας και τον υποψήφιό του;”» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.