Για 11η ημέρα οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια

Η πυρκαγιά έχει στοιχίσει την ζωή ήδη σε έναν άνθρωπο


ΚΟΣΜΟΣ
23:28
01/08/2016
Για 11η ημέρα οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια
loading

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες για 11η ημέρα στην περιοχή κοντά στην ακτή Μπιγκ Σερ της Καλιφόρνιας, ανυπομονώντας για μια βελτίωση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, η οποία θα τους βοηθήσει να αποτρέψουν περαιτέρω εξάπλωση της φονικής πυρκαγιάς, που έχει στοιχίσει την ζωή ήδη σε έναν άνθρωπο.

Η φωτιά μαίνεται κυρίως σε απρόσιτες περιοχές και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη και την ξηρασία εμποδίζει τις προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, που ξέσπασε την 22α Ιουλίου σε περιοχή νότια της παραθαλάσσιας πόλης Κάρμελ.

Έως σήμερα οι φλόγες μετέτρεψαν σε στάχτη περισσότερα από 161.900 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και δάσους εντός του Εθνικού Δρυμού Λος Πάντρες και στα περίχωρά του.

Περίπου 5.300 πυροσβέστες κατάφεραν να επιβραδύνουν τους ρυθμούς εξάπλωσης της πυρκαγιάς τις τελευταίες δύο ημέρες. Ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να την θέσουν υπό έλεγχο παρά μόνο στο 20% της.

Αναμένουμε ότι «θα καταφέρουμε να ελέγξουμε περαιτέρω την πυρκαγιά καθώς συνεχίζουμε τις προσπάθειες» δήλωσε η Τόνι Ντέιβις, μια εκπρόσωπος τύπου της Αρχής Δασοπροστασίας της Καλιφόρνιας.

Η ίδια πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει μικρή πτώση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, παρά το γεγονός ότι μεγάλες εστίες μαίνονται σε περιοχές που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Οι φλόγες έχουν καταστρέψει σχεδόν 60 κατοικίες και 11 βοηθητικά κτίσματα. Τουλάχιστον άλλα 5 κτίσματα καταστράφηκαν και 2.000 δομές απειλούνται, ενώ περίπου 350 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει