Η νεαρή Amina Al-Jeffery γεννήθηκε στο Σουόνσι στην Ουαλία, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Σαουδική Αραβία, σε ηλικία 16 ετών, επειδή ο πατέρας της αποδοκίμαζε τον «αντι-ισλαμικό» δυτικό τρόπο ζωής της, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Έκτοτε, έως σήμερα που είναι 21 ετών, κρατείται ως αιχμάλωτη στο σπίτι του πατέρα της στη Τζέντα, χωρίς πολύ φαγητό και νερό και με σωματική κακοποίηση, και δεν επιτρέπεται να παντρευτεί τον άνδρα της επιλογής της, σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί από τους δικηγόρους της.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι φοβούνται για την ασφάλειά της και έχουν αναλάβει νομική δράση στο Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να την προστατεύσουν.

Όμως ο 62χρονος πατέρας της, ο οποίος είναι ακαδημαϊκός και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Τζέντα, έχει λάβει χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και αντιτίθεται στην απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου να την αφήσει ελεύθερη.

Το νεαρό κορίτσι του οποίου τα μαλλιά ξύρισε ο πατέρας της, έχει προσπαθήσει πολλές φορές να αποδράσει χωρίς επιτυχία, καθώς ο πατέρας της την ελέγχει συνεχώς. Η ίδια αναφέρει ότι θέλει να επιστρέψει στην Ουαλία και να συνεχίσει τη ζωή της κανονικά όπως παλιά.

Ο πατέρας της ο οποίος προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή η νεαρή φίλησε ένα αγόρι, θεωρεί ότι έχει καθήκον να την ελέγχει.

Αρχικά μάλιστα είχε τοποθετήσει και μεταλλικές ράβδους στο δωμάτιο, αλλά πλέον απλώς κλειδώνει την πόρτα της. Φυσικά δεν έχει τηλέφωνο ή υπολογιστή ενώ την έχει εμποδίσει ακόμη και να πάει τουαλέτα υποχρεώνοντάς την να κάνει την ανάγκη της σε ένα φλιτζάνι. Οι δικηγόροι της και μέλη του προξενείου με τα οποία ήρθε σε επικοινωνία φοβούνται για το μέλλον της.