Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε ότι το σύστημα της ηγεσίας που ίδρυσε ο ίδιος στηρίχθηκε στη λαϊκή βούληση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξαλειφθεί, ενώ χαρακτήρισε «μασκαράτα» τα γεγονότα που εκτυλίσσονται τώρα στη Λιβύη και κάλεσε τους Λίβυους να μην πιστεύουν ότι έχει υπάρξει αλλαγή καθεστώτος.

Σε ηχητικό μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο που εδρεύει στη Συρία Arrai, ο Καντάφι σημείωσε επίσης ότι τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους στη Λιβύη.

«Αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη είναι μια μασκαράτα που υπάρχει μόνον χάρη στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι δεν θα διαρκέσουν για πάντα», σημείωσε ο Καντάφι. «Μην πιστεύετε ότι ένα καθεστώς ανατράπηκε και ότι ένα άλλο επιβλήθηκε με τη βοήθεια των αεροπορικών και των θαλάσσιων πληγμάτων», πρόσθεσε.

«Είναι δύσκολο να ανατραπεί αυτό το καθεστώς καθώς εκπροσωπεί εκατομμύρια Λίβυους», συνέχισε, σημειώνοντας ότι όλες οι λιβυκές φυλές γνωστοποίησαν στο ΝΑΤΟ ότι κανείς δεν εκπροσωπεί τον λιβυκό λαό.

«Εγώ δεν ασκώ την εξουσία από το 1977 όταν παρέδωσα την εξουσία στο λαό, σηματοδοτώντας έτσι τη δημιουργία της Δημοκρατίας των μαζών», συνέχισε.

«Το πολιτικό σύστημα στη Λιβύη είναι ένα σύστημα που στηρίζεται στην εξουσία του λαού και είναι αδύνατο αυτό το σύστημα να εξαλειφθεί», κατέληξε.