Ο Νετανιάχου ενημέρωσε τον Αναστασιάδη για τη συμφωνία με την Άγκυρα

«Η συμφωνία δεν θα επηρεάσει τις στενές σχέσεις ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ»


ΚΟΣΜΟΣ
16:26
28/06/2016
Ο Νετανιάχου ενημέρωσε τον Αναστασιάδη για τη συμφωνία με την Άγκυρα
loading

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Κύπρου , Νίκο Αναστασιάδη, και τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι η συμφωνία δεν επηρεάζει και δεν θα επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο τις στενές, αδελφικές και στρατηγικής σημασίας σχέσεις ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ. Μια σχέση η οποία θα συνεχίσει να ενισχύεται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων διμερούς συνεργασίας προς όφελος των δυο χωρών και όχι μόνο.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευαρέσκεια του προς τον κ. Νετανιάχου για την ενημέρωση κατά τη διάρκεια των μακρών συζητήσεων με την Τουρκία και τις γενικές αρχές, στις οποίες εδράζεται η εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές. Συμφώνησε δε με τη διαπίστωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για «τη στρατηγικής σημασίας σχέση ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ και εξέφρασε την ξεκάθαρη βούληση του για περαιτέρω ενίσχυση τους».

Ο Κύπριος Πρόεδρος, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα συμβάλει καθοριστικά στην εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στα κράτη της περιοχής, επιτρέποντας την ίδια στιγμή την άρση των όποιων εμποδίων στην υλοποίηση ενεργειακών συνεργασιών της Τουρκίας με χώρες της περιοχής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει