Το πρωί της Παρασκευής όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι στραμμένα πάνω σε μια γυναίκα. Θα είναι η ώρα που η επικεφαλής αξιωματούχος της Εκλογικής Επιτροπής της Βρετανίας σε ζωντανή μετάδοση από το Μάντσεστερ θα αναγγείλει το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για την 52χρονη Jenny Watson  η οποία συμμετείχε και στο δημοψήφισμα για την Ουαλία το 2011.

Νωρίτερα, πάντως, τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται σταδιακά από τα 382 εκλογικά κέντρα -μόλις το καθένα ολοκληρώνει την διαδικασία της διαλογής- με πρώτα αυτά του Σάντερλαντ της Βορειοανατολικής Αγγλίας, αλλά και της συνοικίας Γουάντσγουόρθ του Λονδίνου.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας εκτιμάται ότι θα προβεί σε εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος τα πρωί της Παρασκευής, εφόσον το αποτέλεσμα δεν είναι οριακό, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μετά την ανακοίνωση της εκτίμησης του τελικού αποτελέσματος, θα ακολουθήσει κοινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της κεντρικής τράπεζας της Βρετανίας, με την οποία θα ανακοινώνονται τα πρώτα βήματα που θα ακολουθήσουν για την διαχείριση της κατάστασης που θα έχει διαμορφωθεί.