Δέκα τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα στη νύχτα κοντά στη μεθόριο του
Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Μεταξύ τους και ο ξάδελφος του κυβερνήτη στην
πολιτεία Τσιουάουα- το δεύτερο μέλος της οικογένειάς του που εκτελείται.
Η επίθεση των άγνωστων ενόπλων εναντίον του έγινε έξω από το γραφείο του δικηγόρου στην πόλη Παράλ.

Στις 15 Ιουλίου είχε δολοφονηθεί ο ανιψιός του, στη Σιουδάδ Χουάρες.

Το νέο κύμα φόνων σημειώθηκε την ίδια ημέρα που αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν οκτώ ανθρώπινα κεφάλια σε τέσσερα σημεία κοντά σε οδούς έξω από την πόλη Ντουράνγκο, στο βόρειο Μεξικό.

Την Δευτέρα, σωφρονιστική υπάλληλος στη φυλακή Γκόμες Παλάσιο, στο βόρειο Μεξικό, βρέθηκε νεκρή, εν μέσω της έρευνας για την καταγγελία ότι η διευθύντρια της φυλακής επέτρεπε σε κρατουμένους να βγαίνουν στην διάρκεια της νύχτας και να δρουν ως εκτελεστές των καρτέλ με όπλα των φρουρών, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η διευθύντρια της φυλακής έχει συλληφθεί.

Η σορός της φρουρού, ηλικίας περίπου 45 ετών, ανακαλύφθηκε σε μια πτέρυγα της φυλακής όπου γίνονταν επισκέψεις συζύγων.

Την ίδια ώρα, κρατούμενοι και οι συγγενείς τους διαμαρτύρονται για τη διακοπή του επισκεπτηρίου, από την Κυριακή οπότε και συνελήφθη η διευθύντρια.

Έρευνες αποκάλυψαν ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα τύπου AR-15 των φρουρών της φυλακής για δολοφονίες. Οι κρατούμενοι-δολοφόνοι υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξαν τρεις σφαγές, με συνολικά 35 νεκρούς, στην πόλη Τορεόν, στην πολιτεία Κοαουίλα, που γειτνιάζει με τις ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2006 στον «πόλεμο» ανάμεσα στα καρτέλ και την αστυνομία. Περισσότεροι από 50.000 στρατιώτες έχουν αναλάβει αστυνομικό ρόλο προκειμένου να παταχθεί η εγκληματικότητα.