Το σίγουρο είναι ότι η 81χρονη Joy Tomkins δεν είναι μια συνηθισμένη γιαγιά. Αποφασισμένη να μην μπει σε μηχανήματα υποστήριξης, η ηλικιωμένη γυναίκα έκανε ένα τατουάζ στο στήθος της γράφοντας: «Μη με επαναφέρετε στη ζωή».

Μάλιστα, για να σιγουρευτεί ότι οι γιατροί θα υπακούσουν στις διαταγές της έκανε και στην πλάτη της ένα τατουάζ με ένα βέλος που παραπέμπει στο άλλο.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι είναι οπαδός της ευθανασίας στους ανθρώπους από τότε που παρακολούθησε το σύζυγό της να φεύγει αργά και μαρτυρικά από τη ζωή.

Μάλιστα, η ίδια δήλωσε: «Όταν έρθει η ώρα μου δε θέλω να είμαι λίγο νεκρή αλλά ολοκληρωτικά. Προς το παρόν απολαμβάνω τη ζωή μου. Όμως εάν τα πράγματα αλλάξουν στο μέλλον δε θέλω να είμαι ξαπλωμένη για ώρες, μήνες ή ακόμα και χρόνια πριν πεθάνω. Δε θέλω η οικογένειά μου να με θυμάται ως φυτό. Θέλω να με θυμούνται όπως ήμουν».

Η μητέρα δύο παιδιών έχει ήδη σημειώσει την επιθυμία της και στη διαθήκη της ενώ ο υπεύθυνος ιατρικός σύμβουλος τόνισε ότι οι γιατροί μάλλον θα αγνοήσουν το τατουάζ.