Κύκλωμα το οποίο προωθούσε γυναίκες από τη Βουλγαρία στην Ιταλία, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση κι εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εξάρθρωσαν οι βουλγαρικές διωκτικές αρχές.

Η επιχείρηση διεξήχθη στην περιοχή Μπότεβγκραντ της Σόφιας, υπό την επίβλεψη του Γραφείου της Γενικής Εισαγγελίας Σόφιας, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών.

Έξι από τους υπόπτους κρατήθηκαν για 24 ώρες, ενώ άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την ανάκριση.

Ένας 36χρονος, ο οποίος θεωρείται ως εγκέφαλος του κυκλώματος κι έχει στο ενεργητικό του σωρεία ληστειών, καθώς κι ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για προαγωγή μιας ανήλικης στην πορνεία, συνελήφθησαν και θα ακολουθήσουν το δρόμο της Δικαιοσύνης. Επίσης, οι αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά ενός 35χρονου, ο οποίος εικάζεται πως κρύβεται στην Ιταλία.

Το κύκλωμα προωθούσε γυναίκες από τη Βουλγαρία σε ιταλικά θέρετρα, τα τελευταία τρία χρόνια, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση τους.

Με υποσχέσεις για κάποια εποχική εργασία στην Ιταλία, τα μέλη του κυκλώματος παραπλανούσαν τα νεαρά κορίτσια, τα οποία προέρχονταν από οικογένειες με χαμηλό επίπεδο διαβίωσης. Μόλις έφταναν στην Ιταλία, οι νεαρές εξωθούνταν στην πορνεία και αναγκάζονταν να πληρώνουν 100 ευρώ την ημέρα στα μέλη του κυκλώματος για προστασία.