Κοινή θέση Ερντογάν – Μέρκελ για το προσφυγικό

Η συμφωνία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται


ΚΟΣΜΟΣ
19:25
23/05/2016
Κοινή θέση Ερντογάν - Μέρκελ για το προσφυγικό
1
loading

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν σήμερα ότι η Άγκυρα χρειάζεται να συζητήσει με τους θεσμούς της Ε.Ε. αναφορικά με τις ανησυχίες των Βρυξελλών για την τουρκική αντιτρομοκρατική νομοθεσία ώστε να συνεχιστεί η εφαρμογή της κρίσιμης σημασίας συμφωνίας για το ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων.

Ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρει ότι ο Ερντογάν και η Μέρκελ συμφώνησαν, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Διάσκεψης Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη, σχετικά με την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης.

Η Ε.Ε. έχει υποσχεθεί να καταργήσει τις βίζες για τους Τούρκους που επιθυμούν να ταξιδεύουν στο Χώρο Σένγκεν στο πλαίσιο της συμφωνίας για την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών εάν η Άγκυρα εκπληρώσει μια σειρά κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης της τουρκικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, που θεωρείται υπερβολικά ευρεία. Ο Ερντογάν αντιτείνει όμως πως η Άγκυρα δεν μπορεί να τροποποιήσει το νομικό της πλαίσιο για την τρομοκρατία τη στιγμή που μάχεται τόσο το Ισλαμικό Κράτος, όσο και τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αρουραιος

    Τους "παίζει" όπως θέλει ο σουλτάνος. Και 'μεις αντί να ζητήσουμε τότε το ΝΑΤΟ να πάει στο έδαφος της Τουρκίας και να μην τους αφήνει να περάσουν στα νησιά μας, τους μάσαμε εδώ γιατί ήμαστε ανθρωπιστες!!
    Μέτρα προβλήματα τώρα κορόιδο Έλληνα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει