Ένας ιθαγενής ξεκινάει την καθημερινή του ρουτίνα καθαρίζοντας τα δόντια του με ένα ραβδί και πλένοντας το κεφάλι του με τα ούρα μιας αγελάδας.

Αυτές οι πράξεις, σύμφωνα με τον ίδιο και τα άλλα μέλη της φυλής στο Νείλο, όχι μόνο θα βοηθήσουν στην πρόληψη των λοιμώξεων, αλλά θα φωτίσουν και το χρώμα των μαλλιών του. Η ζωή στη φυλή Mundari στο Νότιο Σουδάν κινείται γύρω από τους ταύρους που αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και την προίκα των ανθρώπων.

Ο φωτογράφος Tariq Zaidi είναι από τους λίγους που έχει καταγράψει το συναρπαστικό τρόπο ζωής τους. Τα μέλη της φυλής συνεχίζουν την καθημερινότητά τους πίνοντας απευθείας φρέσκο γάλα από τους μαστούς των αγελάδων και τότε κάποιος χτυπά ένα τύμπανο για να προειδοποιήσει τα υπόλοιπα μέλη της φυλής ότι ήρθε η ώρα να βοσκήσουν τα ζώα.

Δεν είναι μόνο τα ούρα της αγελάδας που προσφέρουν προστασία στους ανθρώπους της φυλής Mundari, αλλά και οι ίδιοι βάζουν τέφρα στο δέρμα τους, αλλά και στων αγελάδων, από τις φωτιές της κοπριάς. Λειτουργεί σαν φυσικό εντομοαπωθητικό και αντισηπτικό προσφέροντας προστασία τόσο στα μέλη της φυλής, όσο και στα βοοειδή από τον καύσωνα στο Σουδάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

Περιγράφοντας τη σχέση της φυλής με τα ζώα τους, ο Zaidi δήλωσε: «Οι αγελάδες είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή τους. Και θα τις προστάτευαν με κάθε κόστος». Γι’ αυτό το λόγο τις προστατεύουν συνεχώς. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε χρόνο στο Νότιο Σουδάν περίπου 350.000 αγελάδες και ταύροι γίνονται αντικείμενα κλοπής και πάνω από 2.500 άνθρωποι σκοτώνονται από ταύρους.

«Τα ζώα αυτά αντιμετωπίζονται όπως και τα άλλα μέλη της οικογένειας», λέει ο φωτογράφος και προσθέτει «Όταν τα βοοειδή επιστρέφουν από το βοσκότοπο ξέρουν ακριβώς πού είναι τα αφεντικά τους είναι και πού είναι το σπίτι τους. Είναι περίπου σαν τα σκυλιά. Οι οικογένειες κοιμούνται με τα ζώα τους, τα πλένουν με τέφρα και βεβαιώνονται ότι το έδαφος είναι μαλακό και καθαρό γι’ αυτά». Έχοντας ένα «V» στα μέτωπά τους, τα μέλη της φυλής Mundari κρατούν τις παραδόσεις τους ιδιαίτερα όσον αφορά την πάλη και τη μουσική τους.

Ο φωτογράφος Tariq Zaidi έχει περάσει τα τελευταία 10 χρόνια φωτογραφίζοντας φυλές και αυτοχθόνες πληθυσμούς σε πάνω από 30 χώρες στην Αφρική μεταξύ των οποίων το Σουδάν και η φυλή Mundari. fyli1 fyli2 fyli3 fyli5 fyli6 fyli7 fyli8 fyli9 fyli10 fyli11 fyli12 fyli13 fyli14

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.