Για «αδικαιολόγητη ελαστικότητα των εταίρων» απέναντι στην Ελλάδα κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Στο άρθρο αναφέρεται: «Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού ο πρωθυπουργός Τσίπρας έκανε τα πάντα για να καταστρέψει την εμπιστοσύνη. Επί μήνες προσπάθησε να διχάσει τους πιστωτές και να τους καθυστερήσει προσπαθώντας να αποφύγει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις».

Και δεύτερη γερμανική εφημερίδα με δημοσίευμα της αναφέρει: «Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά η έκπτωση». Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ότι «η ελληνική οικονομία επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης», η εφημερίδα επισημαίνει:

«Ο Γκάμπριελ κάνει λάθος. Η ελληνική οικονομία δεν αναπτύσσεται, αλλά συνεχίζει να συρρικνώνεται από τότε που κυβερνά ο Αλέξης Τσίπρας και ο συνασπισμός του από αριστερούς και δεξιούς λαϊκιστές. Με την αντιδραστική του στάση απέναντι στους πιστωτές ο Τσίπρας οδήγησε πέρσι τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας. Τη ζημιά κλήθηκαν να πληρώσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι με το τρίτο πακέτο διάσωσης. Θα ήταν λάθος να επιβραβευτεί αυτή η ανεύθυνη πολιτική με μια ελάφρυνση χρέους. Αυτό θα ενθάρρυνε την κυβέρνηση Τσίπρα να καθυστερήσει περισσότερο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να χαλαρώσει τα χρηματοοικονομικά χαλινάρια».