Όσοι μένετε στο ενοίκιο και τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν να αποκτήσετε το δικό σας «κεραμίδι» πάνω από το κεφαλάκι σας… δε χρειάζεται να ανησυχείτε πια!

Η αμερικανική εταιρεία Tumbleweed Tiny House Company του Jay Shafer φρόντισε να σας δώσει λύση, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 99 δολάρια (69,4 ευρώ!).

Τα μικροσκοπικά σπιτάκια ξεκινούν από 6 τετραγωνικά μέτρα και είναι πλήρως εξοπλισμένα! Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο έχουν και κουζίνα και μπάνιο και χώρο για να… κοιμάστε ήσυχοι!



Μερικά μάλιστα λειτουργούν και ως… τροχόσπιτα για να παίρνετε όπου πάτε!

Είναι επίσης οικολογικά!

Δεδομένου, δε, ότι το πρόβλημα του χρέους στις ΗΠΑ έχει φτάσει σε πολύ κρίσιμο σημείο, ο κ. Shafer, ο οποίος ζει σε ένα από τα σπίτια του στην Sebastapol της Καλιφόρνια, λέει ότι «ουκ εν τω πολλώ το ευ».

 

«Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι οι υπερβολές δε σημαίνουν και πολυτέλεια. Το αντίθετο μάλιστα. Πολλές φορές είναι βάρος και δημιουργούν πολλές ευθύνες. Υπάρχει κόσμος που ζει σε φυλακές πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων» προσθέτει.

 

Ο ίδιος τονίζει ότι το να έχει κανείς λίγα υπάρχοντα είναι κι αυτό μια απόλαυση.

«Οι άνθρωποι ξοδεύουν 30 χρόνια ή και περισσότερα για να πληρώσουν τα τεραστίων διαστάσεων σπίτια τους και για πράγματα που στην πραγματικότητα δεν έχουν ανάγκη» συμπληρώνει.



Ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους αποφάσισε ότι το να «μένει στα λίγα» είναι μια καλή επιλογή ήταν… οι δουλειές του σπιτιού.



«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι 370 τετραγωνικών μέτρων. Εγώ και η αδερφή μου ήμασταν υπεύθυνοι για την καθαριότητα. Όταν σχεδίαζα αυτό το σπίτι, για να σας πω την αλήθεια, δεν είχα στο νου μου μεγαλόπνοες ιδέες, όπως το να σώσω τον κόσμο κ.τ.λ…


Στην πραγματικότητα δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε την υπομονή για να περιποιούμαι ένα μεγάλο σπίτι. Ανακάλυψα ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος που ζει κάποιος τόσο περισσότερη ενέργεια χρειάζεται να καταναλώνει κανείς σε αυτό.

Για να μην μιλήσω για τη συντήρηση και τη θέρμανση που κοστίζουν πολλά. Ήθελα ένα χώρο για να ζω. Όχι για να συντηρώ!» λέει χαρακτηριστικά.