Καταδίκασε ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau το φόνο Καναδού ομήρου που είχε απαχθεί από Ισλαμιστές μαχητές στις Φιλιππίνες.

Ο 68χρονος John Ridsdel είχε πέσει θύμα απαγωγής από άνδρες της Αμπού Σαγιάφ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ βρισκόταν σε τουριστικό θέρετρο μαζί με ακόμα τρία άτομα.

Τον Νοέμβριο, οι ισλαμιστές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που έδειχνε τον Ridsdel και άλλους τρεις ομήρους απαιτώντας λύτρα 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Trudeau χαρακτήρισε τον θάνατό του εν ψυχρώ δολοφονία.

Χθες βρέθηκε ένα κομμένο ανθρώπινο κεφάλι σε απομακρυσμένη περιοχή, λίγες ώρες αφότου έληξε η προθεσμία που είχε δώσει η Αμπού Σαγιάφ. Οι τοπικές αρχές είπαν πως ανήκει σε ξένο αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί εάν ανήκει σε κάποιον από τους ομήρους.

Ο Ridsdel είχε μεταφερθεί στην περιοχή Jolo μετά την απαγωγή του από μαρίνα κοντά στην πόλη Davao, μαζί με ακόμα έναν Καναδό, τον Robert Hall, τον Νορβηγό Kjartan Sekkingstad και τη Φιλιππινέζα σύντροφο του Hall, Marites Flor.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση ο Ridsdel προειδοποιούσε πως θα τον σκότωναν εάν δεν πληρώνονταν τα λύτρα έως τις 25 Απριλίου.

O John Ridsdel
O John Ridsdel