Η χήρα του 30χρονου Ian Redmond, η 27χρονη Gemma Redmond αποχαιρέτισε σήμερα το «άλλο της μισό και τον καλύτερό της φίλο», όπως είπε χαρακτηριστικά, στον συγκινητικό επικήδειο λόγο που εκφώνησε.

Στην κηδεία του Ian, που έγινε στο εκκλησάκι St Michael στο Dalton του Lancashire παρευρέθηκαν, όπου το νεαρό ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από τρεις εβδομάδες, περισσότερα από 500 άτομα.

«Δε θα σε ξεχάσω ποτέ. Θα μου λείψεις τόσο πολύ. Εσύ, περισσότερο από κάθε άλλον, γνώριζες πόσο δύσκολο μου είναι να λέω “αντίο” και έτσι θα καταλάβεις γιατί δε θα το πω τώρα. Αντί για αυτό θα πω “τα λέμε σύντομα” κάτι για το οποίο ανυπομονώ».

Η 27χρονη χήρα αναφέρθηκε στην ημέρα του γάμου τους ως την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωή της και στη συνέχεια μίλησε για τον μήνα του μέλιτός τους που έληξε άδοξα.

«Περνούσαμε τόσο καλά. Ήταν μια πολύ όμορφη περιπέτεια και απολαμβάναμε παρέα τις νέες μας εμπειρίες. Ήμασταν τόσο ήρεμοι, τόσο χαλαροί, τόσο ενθουσιασμένοι για το μέλλον. Ήταν πραγματικά πολύ ρομαντικά. Κάθε φορά που πήγαινες για κολύμπι και ψαροντούφεκο σε έβλεπα από μακριά και δεν πίστευα ότι ήμουν όντως παντρεμένη μαζί σου.

Ήσουν ο πιο όμορφος και τέλειος άντρας που είχα γνωρίσει ποτέ και κάθε φορά περίμενα τη στιγμή που θα έβγαινες από τη θάλασσα για να έρθεις κοντά μου.

Μιλούσαμε για τα πάντα. Γελούσαμε μαζί, κλαίγαμε μαζί. Με συμπλήρωνες και είσαι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή μου

Δε μπορώ να πιστέψω ότι έχεις φύγει. Έχω πάθει σοκ και πονάω πολύ. Το μόνο που με παρηγορεί είναι οι αναμνήσεις που έχω μαζί σου αυτά τα εννιά χρόνια που ζήσαμε μαζί.

Σε ευχαριστώ.

Θα σ’ αγαπώ για πάντα. Η γυναίκα σου, Gemma».


Η παραλία Anse Lazio όπου έγινε η επίθεση (αριστερά).  Ντόπιοι σκότωσαν έναν καρχαρία, που πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνος για τις επιθέσεις σε ανθρώπους (δεξιά)