«Πρόσωπο ασταθούς κατάστασης» είναι ο αεροπειρατής, όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση Κύπρου ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Ζήνων.

Ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Αστυνομίας, τονίζοντας ότι τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί.

Τα μέχρι στιγμης δεδομένα συμφωνα με την Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων

Η Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για τη διαχείριση της αεροπειρατείας στη πτήση MSR 181 από την Αλεξάνδρεια προς το Κάιρο (εσωτερική πτήση) στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η κατάσταση έχει ως εξής  στις 14:00 μμ:

-Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης.

-Παρόλα ταύτα, οι Αρχές της Δημοκρατίας λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις ενέργειες του αεροπειρατή με γνώμονα τη διάσωση όλων των επιβατών και του πληρώματος.  Στο αεροπλάνο παραμένουν 3 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

-Ειδική ομάδα της Αστυνομίας, εκπαιδευμένη στις διαπραγματεύσεις, διαπραγματεύεται με τον αεροπειρατή με σκοπό να πεισθεί να παραδοθεί

-Οι Αρχές έχουν ήδη παράσχει την απαιτούμενη φροντίδα στους απελευθερωθέντες επιβάτες και ήδη υπάρχει επικοινωνία με τις αρμόδιες προξενικές αρχές τρίτων χωρών

-Επισημαίνεται ότι παρά τις πληροφορίες που προέρχονται από ΜΜΕ, δεν έχουν εκκενωθεί εγκαταστάσεις εντός ή πλησίον του αεροδρομίου.