Ολική ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση αεροπειρατείας. Η έκτακτη είδηση με την αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω αεροπειρατείας στη Λάρνακα τελικά εξελίχθηκε σε ένα ερωτικό θρίλερ με ομήρους, γράμματα και επιστολές.

Το Airbus Α320, στο οποίο επέβαιναν 60 άτομα (55 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος), απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί και είχε προορισμό το Κάιρο. Ο πιλότος επικαλέστηκε αεροπειρατεία στις 08:50.

Στην περιοχή Μακένζι του αεροδρομίου, όπου προσγειώθηκε το Airbus, μετέβησαν οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και  ασθενοφόρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι.

Αν και αρχικά διέρρευσαν πληροφορίες ότι ο άνδρας δήλωσε ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά αποδείχθηκε οτι όλα έγιναν για μια γυναίκα.

Ο αεροπειρατής, που ταυτοποιήθηκε τελικά ως Seif El Din Mustafa (και όχι ως Ibrahim Samaha) και έριξε από το αεροπλάνο επιστολή, ζητώντας από την Αστυνομία να την παραδώσει στην Κύπρια πρώην σύζυγό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος Μ. Π.εντοπίστηκε (μένει στο χωριό Οροκλίνη).

Σύμφωνα με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη η αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Λάρνακας βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Μάλιστα ο Κύπριος Πρόεδρος απάντησε χαρακτηριστικά σε ερώτηση δημοσιογράφων ότι όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα.

«Κάνουμε τα πάντα ώστε να ελευθερωθούν όλοι οι όμηροι», τόνισε ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ρωτήθηκε για το θέμα της αεροπειρατείας σε αεροσκάφος που βρίσκεται στην Λάρνακα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον  Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Αναστασιάδης ρωτήθηκε αν η αεροπειρατεία έχει να κάνει με μια γυναίκα και απάντησε γελώντας «Όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα πάντα». Δίπλα του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς γελούσε με την ερώτηση και την απάντηση.