Ανάμεσα στους επιβάτες που έζησαν τις συγκλονιστικές στιγμές της έκρηξης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν και ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, στενός συνεργάτης του Επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ βρισκόταν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, κατευθυνόμενος προς το κεντρικό κτίριο για να ταξιδέψει προς την Ρώμη.

«Ο ήχος της έκρηξης δεν έμοιαζε με αυτό που θα περίμενε κανείς από μία βόμβα» δήλωσε ο ευρωπαίος διπλωμάτης, στους Financial Times. Όπως εξηγεί ο ίδιος αρχικά ο θόρυβος προερχόταν από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο. Γι’ αυτό και συνέχισε την πορεία του προς το τερματικό σταθμό μέχρι που ακούστηκε και η δεύτερη έκρηξη λίγα λεπτά αργότερα.

«Κατευθύνθηκα μέχρι την άκρη του πάρκινγκ και τότε είδα τον κόσμο να κοιτάζει αποσβολωμένος» λέει «και τότε συνειδητοποίησα τι πραγματικά είχε συμβεί. Ολόκληρο το εμπρός τμήμα του κτιρίου είχε καταστραφεί. Πολλοί άνθρωποι είχαν αίματα στα πρόσωπά τους και στα πόδια τους. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει έντρομος έξω από το κτίριο προσπαθώντας να διαφύγει».

Τέλος ο Σάιμον Ο’ Κόνορ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.