Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που έγινε σήμερα το πρωί στην Ισπανία. Το λεωφορείο ταξίδευε από τη Βαλένθια στη Βαρκελώνη, μεταφέροντας σπουδαστές πανεπιστημίου, μεταξύ αυτών και ξένους φοιτητές.

Το λεωφορείο μετέφερε 56 επιβάτες ενώ κάποιοι από τους σπουδαστές συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Το όχημα ανατράπηκε σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, κατά μήκος της ανατολικής ισπανικής ακτής, ενώ ταξίδευε από τη Βαλένθια προς τη Βαρκελώνη.

Οι σπουδαστές είχαν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του φεστιβάλ “Fallas” που πραγματοποιείται στη Βαλένθια και είναι γνωστό για το θέαμα των πυροτεχνημάτων που προσφέρει. «Επέβαιναν σπουδαστές στο λεωφορείο, μερικοί από αυτούς είναι ξένοι, που σπουδάζουν στην Καταλονία και στη Βαρκελώνη, ενώ είχαν ταξιδέψει στη Βαλένθια για το φεστιβάλ “Fallas” και επέστρεφαν», δήλωσε ο Jordi Jane περιφερειακός υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου. Ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι εθνικότητες των σπουδαστών.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε τοπικό αστυνομικό σταθμό, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο που έχουν τραυματιστεί, δεν έχουν υποστεί τραύματα που να είναι απειλητικά για τη ζωή τους.