Στους Σύρους Κούρδους του YPG επέρριψε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ  Νταβούτογλου την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε χθες στην Άγκυρα.

Ο δράστης της επίθεσης αναγνωρίστηκε ως μέλος της ένοπλης οργάνωσης YPG που συνεργάζεται με το Εργατικό Κόμμα, το ΡΚΚ, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση, ο Νταβούτογλου είπε πως η βομβιστική επίθεση δείχνει ότι το YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση (κάτι με το οποίο οι ΗΠΑ διαφωνούσαν) και πως η Τουρκία αναμένει συνεργασία από τους συμμάχους της εναντίον του.

«Με δεδομένες τις πληροφορίες που έχουμε, είναι σαφές πως η επίθεση αυτή εκτελέστηκε από μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης μέσα στην Τουρκία μαζί με μέλος του YPG που πέρασε εδώ από τη Συρία», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Είπε επίσης πως εννέα άτομα κρατούνται σχετικά με την επίθεση και πως η Τουρκία θα συνεχίσει να σφυροκοπά θέσεις του YPG.

Ανώτερα στελέχη του ΡΚΚ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών τη νύχτα στο βόρειο Ιράκ, πρόσθεσε.

Σε νέο χτύπημα σήμερα επτά άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας σκοτώθηκαν σε επίθεση κατά στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στα νοτιοανατολικά.