Η λίμνη που εξαφανίστηκε

Συγκλονιστικές εικόνες από το πριν και μετά στη Βολιβία


ΚΟΣΜΟΣ
16:21
11/02/2016
Η λίμνη που εξαφανίστηκε
1
loading

Μια λίμνη στο μέγεθος του Λος Άντζελες έχει μετατραπεί σε μια έρημο στη Βολιβία, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και της βιομηχανίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι συγκλονιστικές εναέριες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το Παρατηρητήριο της Γης της NASA δείχνουν μια έρημη πεδιάδα εκεί όπου βρισκόταν η ορεινή αλατολίμνη. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μια εκτεταμένη ξηρασία και η εκτροπή του νερού για την εξόρυξη και τη γεωργία έχει αφήσει πίσω μια τεράστια ξηρή έκταση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η κυβέρνηση έχει κηρύξει στην περιοχή μια «ζώνη καταστροφής», αλλά πολλοί λένε δεν έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για να γίνει ή περιοχή βιώσιμη και πάλι.

Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα προς το ζην τους και εγκατέλειψαν την περιοχή όταν η λίμνη Poopo στέρεψε, ενώ οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν έχουμε καμία λίμνη. Υπήρχαν φλαμίνγκο. Αλλά μετά από τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, δεν μας εκπλήσσει ότι η λίμνη έχει στερέψει» είπε o Valerio Calle Rojas, ένας από τους ψαράδες από την κοινότητα Untavi.

«Η λίμνη Poopo παρακολουθείται για περίπου 60 χρόνια και έχουν υπάρξει ενδείξεις ότι η κλιματική αλλαγή έχει επιπτώσεις κατά την τελευταία δεκαετία, από την δεκαετία του 90 στον 20ο αιώνα. Η θερμοκρασία έχει ανέβει 0,9 βαθμούς Κελσίου», είπε ο Milton Perez, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Oruro μιλώντας στο Reuters.

Μια μελέτη του 2010 για μεγάλο περιοδικό για τις αλλαγές στον πλανήτη ανέφερε ότι η πρωτεύουσα της Βολιβίας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια καταστροφική ξηρασία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος αιώνα.

Προέβλεψε «αφιλόξενα άνυδρα κλίματα» που μπορεί να μειώσει τη διαθέσιμη τροφή και το νερό για τους περισσότερους από 3 εκατομμύρια κατοίκους των ορεινών περιοχών της Βολιβίας.

Μια μελέτη από τη γερμανική κοινοπραξία Gitec-Cobodes διαπίστωσε ότι η λίμνη Poopó έλαβε 161 δισεκατομμύρια λιγότερα λίτρα νερού το 2013 από ό, τι απαιτείται για να διατηρηθεί η ισορροπία. «Μη αναστρέψιμες αλλαγές στα οικοσυστήματα θα μπορούσαν να συμβούν, προκαλώντας μαζική μετανάστευση και μεγαλύτερες συγκρούσεις», ανέφερε η μελέτη που συντάχθηκε από την κυβέρνηση της Βολιβίας.

Οι εικόνες από την ξηρασία είναι συγκλονιστικές...

xhrasia1 xhrasia3 xhrasia4 xhrasia5 xhrasia6 xhrasia7 xhrasia8

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Teo 56

    Αν το ψάξεις λιγο, καλο θα ήταν να αναφερεις το ποσοστο που χανοταν απο αρδευση για Γεωργία-Βιομηχανία και το ποσοστο που χάθηκε λογω της κλιματικής αλλαγης. Η ξηρασία επεξε ρόλο 1,...%?? μήπως??.

    Εκτός αν κλιματική αλλαγή είναι η αλογιστη άρδευση του νερου....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει