Ο βρετανός ηθοποιός Μάικλ Κέιν τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας εξόδου της χώρας του από την ΕΕ, αν η Βρετανία δεν εξασφαλίσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί από τις Βρυξέλλες, μια από τις πρώτες φωνές που ακούγονται από τον καλλιτεχνικό κόσμο υπέρ ενός Brexit.

«Αν δεν υπάρξουν εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές, οφείλουμε να βγούμε», δήλωσε στο BBC.

Για τον 82χρονο ηθοποιό, οι συνέπειες ενός Brexit θα ήταν «τρομακτικές», αλλά όχι περισσότερο από την προοπτική η Βρετανία «να δει να τη διευθύνουν χιλιάδες απρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι» των Βρυξελλών.

Σε αυτούς που υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στους κόλπους της 28μελούς ένωσης και φοβούνται μια αποδυνάμωσή της στην περίπτωση εξόδου της, ο Μάικλ Κέιν απαντά ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, και μπορεί να υποφέρει η χώρα, αλλά θα ανακάμψει. «Με σκληρή δουλειά και μεγαλύτερη προσπάθεια έρχεται η επιτυχία», δήλωσε με ενθουσιασμό.

Την ικανοποίησή του γι’ αυτήν τη θέση που προέρχεται από μια προσωπικότητα του κόσμου του κινηματογράφου έσπευσε να εκφράσει ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ. «Χαιρετίζω την υποστήριξη του Μάικλ Κέιν στο Brexit. Ας σπάσουμε αυτές τις καταραμένες πόρτες», έγραψε στο Twitter.