«Θέλουμε οπωσδήποτε τη Σένγκεν, αλλά…» λέει το Βερολίνο

«Μπορεί να διατηρηθεί μόνο εάν αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική πρόκληση»


ΚΟΣΜΟΣ
16:29
15/01/2016
«Θέλουμε οπωσδήποτε τη Σένγκεν, αλλά…» λέει το Βερολίνο
loading

«Για την κυβέρνηση, η ζώνη Σένγκεν εκφράζει ένα κεντρικό ευρωπαϊκό επίτευγμα, το οποίο θέλουμε οπωσδήποτε να διατηρήσουμε», δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Σένγκεν μπορεί μακροπρόθεσμα να λειτουργήσει «μόνο εάν βρούμε μία κοινή απάντηση στη μεταναστευτική πρόκληση και οργανώσουμε από κοινού έναν καλύτερο έλεγχο και προστασία των εξωτερικών συνόρων μας».

Όταν ρωτήθηκε εάν κάποια κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να βρεθούν εκτός Σένγκεν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Ζάιμπερτ απάντησε ότι δεν θέλει να κάνει εικασίες. «Όλοι πρέπει να έχουν υπόψη ότι η Σένγκεν είναι ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό επίτευγμα, για το οποίο πρέπει αυτές τις ημέρες να εργαστούμε πολύ εντατικά, ιδιαίτερα στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η ρυρωζώνη συνδέεται με τη μοίρα της Σένγκεν, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου απάντησε: «Καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες για να διαφυλάξουμε και να σταθεροποιήσουμε την Ευρωζώνη και σε αυτό, δόξα τω Θεώ, πολλές χώρες έκαναν αρκετή πρόοδο. Πρέπει τώρα να προσπαθήσουμε το ίδιο για να διαφυλάξουμε την ελεύθερη διακίνηση, όπως αυτή συμβολίζεται από τη Σένγκεν. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της δουλειάς περιλαμβάνεται στο όλο θέμα του μεταναστευτικού».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει