Ο επιστήμονας Matthew Skinner προβλέπει μεγάλη αλλαγή του κλίματος, μια νέα εποχή των παγετώνων και εξελίξεις που θα μπορούσαν να κάνουν τους ανθρώπους να εξελιχθούν με πρωτοφανείς τρόπους.

Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους να αναπτύσσουν χέρια και πόδια με νηκτικές μεμβράνες, καθώς βράγχια, για να προσαρμοστούν στις συνθήκες ζωής κάτω από το νερό, σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό.

Ο παλαιοανθρωπολόγος θεωρεί ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αρχίσουν να μοιάζουν με ψάρια για να μπορούν να δημιουργήσουν υδρόβιες κοινότητες και να ζήσουν στον κόσμο του νερού, αν η στάθμη της θάλασσας αρχίσει να ανεβαίνει. Για την προσαρμογή στον υποβρύχιο κόσμο για την αναζήτηση της τροφής τους οι άνθρωποι, σύμφωνα πάντα με τη θεωρία του, θα αναπτύξουν τεχνητά βράγχια για να βγάζουν το οξυγόνο της θάλασσας, τα οποία θα τους επιτρέπουν να αναπνέουν, ενώ θα αναπτύξουν και ένα διαφανές βλέφαρο για να βλέπουν κάτω από το νερό.

Η εξάρτηση από τα βράγχια, σύμφωνα με τη θεωρία του, θα μειώσει την απαίτηση για χωρητικότητα των πνευμόνων και τα πλευρά πιθανόν να συρρικνωθούν.

Ουσιαστικά, ο δρ. Skinner προβλέπει πώς μπορεί να αλλάξουν οι άνθρωποι σε περίπτωση ακραίων κλιματικών αλλαγών και μιας άλλης εποχής παγετώνων.

Αν ένας αστεροειδής χτυπήσει τη Γη, υγρασία και σκόνη θα συντρίψουν την ατμόσφαιρα και θα αποκλειστούμε από τον ήλιο, κάτι που θα είχε σαν αποτέλεσμα χαμηλές θερμοκρασίες. Η μύτη και το πρόσωπο των ανθρώπων θα μπορούσε να διογκωθεί ώστε να βοηθήσει τον κρύο αέρα να θερμαίνεται όταν εισπνέεται μέσα στο ρινοφάρυγγα, στην περιοχή πίσω από τη μύτη.

Ο δρ. Skinner προβλέπει επίσης ότι η έλλειψη σύγχρονης τεχνολογίας θα σήμαινε ότι η σωματική δύναμη θα γινόταν πιο σημαντική για την επιβίωση, με αποτέλεσμα οι άνδρες να χρησιμοποιούν τη σωματική τους κυριαρχία για να προσελκύσουν τις γυναίκες όπως κάνουν σήμερα οι γορίλες. Όπως λέει ο ίδιος εν τέλει δεν έχει σημασία αν και πότε θα αλλάξει το ανθρώπινο γένος, αλλά ότι θα είναι ένας αγώνας για επιβίωση…

gsd2 gsd1