Αλληλοκατηγορίες για το ποιος άνοιξε πρώτος πυρ ανταλλάσσουν Ισραήλ και Λίβανος μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στη μεθόριο των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος της προσωρινής δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις στην περιοχή Ουαζάνι ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και του Λιβάνου.

Κυανόκρανοι της UNIFIL έσπευσαν αμέσως στο σημείο ώστε να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο. Τα πυρά έκτοτε σταμάτησαν και η κατάσταση στην περιοχή είναι ήρεμη, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι μια περίπολος του ισραηλινού στρατού δέχθηκε πυρά από την πλευρά του Λιβάνου και τα ανταπέδωσε. Το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε επίσημα στην UNIFIL, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Αντίθετα αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου είπε ότι ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα οι Λιβανέζοι στρατιώτες να ανταποδώσουν. Άλλος Λιβανέζος αξιωματούχος είπε ότι οι Ισραηλινοί προέβησαν σε παραβίαση εισχωρώντας 30 μέτρα πέρα από την Κυανή Γραμμή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πλευρά του δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν επιδιώκει κλιμάκωση της βίας στα σύνορα με το Λίβανο, στη διάρκεια συνεδρίασης με την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Κνέσετ, της ισραηλινής βουλής, σύμφωνα με αξιωματούχο. «Αλλά εάν ανοίγουν πυρ εναντίον των στρατιωτών μας, είναι φυσικό ότι θα ανταποδίδουν», πρόσθεσε.