Σοβαρές αναταράξεις κατά τη διάρκεια πτήσης των Καναδικών αερογραμμών από την Κίνα είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί επιβάτες να τραυματιστούν, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο Κάλγκαρι, στην περιφέρεια της Αλμπέρτα στον δυτικό Καναδά, αντί για το Τορόντο που ήταν ο προορισμός του.

Είκοσι ένας επιβάτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από το αεροδρόμιο. Οκτώ είχαν μη επικίνδυνους τραυματισμούς και 13 τέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Η πτήση Air Canada 88 είχε απογειωθεί από τη Σαγκάη με προορισμό το Τορόντο, με 332 επιβάτες και 19 άτομα πλήρωμα.

Το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με καναδικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των τραυματιών είναι και τρία παιδιά. Σε κάθε περίπτωση η ζωή κανενός από τους τραυματίες δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Επιβάτες που περιέγραψαν τι συνέβη την ώρα της πτήσης είπαν πως ο πιλότος τους μίλησε και τους προειδοποίησε πως έμπαιναν σε περιοχή με αναταράξεις. Κανείς ωστόσο δεν ήταν προετοιμασμένος για την ξαφνική βουτιά που έκανε το Boeing 777.

«Ήταν μια πτήση από την κόλαση», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους επιβάτες. «Το κορίτσι που καθόταν μπροστά μου εκτοξεύτηκε από τη θέση της και βρέθηκε στο διάδρομο. Παντού υπήρχαν τραυματίες. Ακόμα και οι αεροσυνοδοί έλεγαν πως στα τόσα χρόνια που πετούν δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο επιβάτη, εκείνοι που τραυματίστηκαν σοβαρότερα ήταν επιβάτες που αγνόησαν την προειδοποίηση του πιλότου και δεν είχαν δέσεις τις ζώνες ασφαλείας.

«Είναι ένα μάθημα για όλους, δένουμε τη ζώνη μας ακόμα κι όταν έξω έχει λιακάδα», τόνισε.

Άλλοι επιβάτες είχαν πιο ψύχραιμες περιγραφές: «ήταν κάπως τρομακτικό», ανέφερε ένας άλλος, «όλο το πλήρωμα φέρθηκε με επαγγελματισμό και όλοι ήταν ήρεμοι. Κάποιοι τραυματίστηκαν ελαφρά και είχαν κάπως τρομάξει αλλά επιστρέψαμε ασφαλείς, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα».