Προσφυγή κατά του μουσείου της 11ης Σεπτεμβρίου, του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι, κατέθεσε ένα σωματείο Αμερικανών άθεων. Αφορμή στάθηκε ένας ατσάλινος σταυρός που κατασκευάστηκε από δύο ατσάλινες δοκούς που βρέθηκαν στα ερείπια, στο “Σημείο Μηδέν”.

Ο σταυρός, που έγινε σύμβολο για πολλούς απ’ όσους είχαν εμπλακεί στην απομάκρυνση των συντριμμιών και την αποκατάσταση του χώρου μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, θα τοποθετηθεί στο Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου της Νέας Υόρκης.

Ο σταυρός αναμένεται να μεταφερθεί το σαββατοκύριακο στο μουσείο το οποίο ετοιμάζεται να τιμήσει τη 10η επέτειο από τις επιθέσεις.

Οι άθεοι υποστηρίζουν στην προσφυγή τους ότι η παρουσία του σταυρού σε ένα μουσείο που χρηματοδοτείται από το κράτος παραβιάζει το σύνταγμα αφού το σύμβολο αυτό «διαφημίζει» το χριστιανισμό ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε άλλες θρησκείες. Σημειώνουν ότι «πληγώθηκαν» βλέποντας να τους επιβάλλεται από την κυβέρνηση «το σύμβολο μιας θρησκείας» στην οποία δεν πιστεύουν οι ίδιοι.

Ο πρόεδρος του μνημείου Τζο Ντάνιελς απάντησε σήμερα στην πρόσφυγή με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει ότι ο σταυρός δικαιούται μια θέση στο μουσείο γιατί βοηθά «να αφηγηθούμε την ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.