Το άψυχο σώμα ενός τετράχρονου αγοριού από τη Συρία βρέθηκε στις όχθες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Διασώστες περισυνέλλεξαν χθες το πτώμα του μικρού αγοριού στις όχθες των Στενών του Βοσπόρου, στη συνοικία Ορτάκιοϊ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον Μετίν Φαϊσάλ, η τύχη του οποίου αγνοείτο εδώ και δύο εβδομάδες.

Η οικογένειά του είχε φύγει από τη Συρία πριν από δύο χρόνια και έφθασε στην Τουρκία. Η μητέρα του, Σιρίν, ήταν αυτή που αναγνώρισε το παιδί από τα ρούχα του, διευκρίνισε το Dogan. Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του νηπίου.

Η οικογένειά του είχε ειδοποιήσει για την εξαφάνιση του παιδιού στις 16 Δεκεμβρίου στην τουριστική συνοικία Εμίνονου, που βρίσκεται κατά μήκος του Βοσπόρου.

Η Τουρκία έχει δεχτεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στη Συρία το 2011.

Η φωτογραφία του άψυχου σώματος ενός άλλου μικρού σύρου μετανάστη, του τρίχρονου Αϊλάν Κουρντί, που είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο στα τουρκικά παράλια, είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Έγινε σύμβολο της μεταναστευτικής κρίσης που σφράγισε το 2015, με ένα και πλέον εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες να έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη δια θαλάσσης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.