Το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο (TSL) ήρε σήμερα το απόρρητο που ίσχυε για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, των φωτογραφιών και στοιχείων για τους τέσσερις άνδρες που καταζητούνται για τη δολοφονία το 2005 του πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ντάνιελ Μπέλμαρ, οι τέσσερις αυτοί άνδρες ευθύνονται για την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγάκι στη Βηρυτό το 2005 από την οποία έχασε τη ζωή του ο Χαρίρι και 22 άλλοι άνθρωποι. Και οι τέσσερις είναι μέλη της Χεζμπολάχ.

«Τα τέσσερα άτομα που κατονομάζονται στο κατηγορητήριο είναι τα εξής: Σαλίμ Αγιάς, Μουστάφα Μπαντρεντίν, Χουσέιν Ανάισι και Άσαντ Σάμπρα», διευκρινίζει σήμερα στην ανακοίνωσή του το TSL. Όπως εκτιμούν η δημοσιοποίηση των πληροφοριών αυτών μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης των κατηγορουμένων.

Το TSL παρέδωσε το κατηγορητήριο και τέσσερα εντάλματα σύλληψης στις δικαστικές αρχές του Λιβάνου τον περασμένο μήνα. Μολονότι τότε δεν κατονομάστηκαν οι ύποπτοι, λιβανέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι κατηγορούμενοι είναι μέλη της Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το δικαστήριο ότι είναι εργαλείο των ΗΠΑ και του Ισραήλ και αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Χαρίρι.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα δήλωσε εξάλλου αυτόν το μήνα, ότι τα τέσσερα αυτά μέλη του κινήματός του που κατηγορούνται για το φόνο του Χαρίρι δεν θα συλληφθούν ποτέ.