Το καλύτερο δώρο περίμενε μια οικογένεια στο Βερολίνο την ημέρα το Χριστουγέννων, η οποία είχε χάσει την γάτα της πριν από επτά χρόνια, όπως ανακοίνωσε η τοπική πτέρυγα της ένωσης προστασίας των ζώων.

«Μια οικογένεια του Σαρλότενμπουργκ (συνοικία στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου) έζησε φέτος ένα πολύ ασυνήθιστο χριστουγεννιάτικο παραμύθι με ευτυχισμένο τέλος. Έμαθε την ημέρα των Χριστουγέννων ότι ο γάτος της, ο Μίκο, βρέθηκε μετά από επτά χρόνια», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ένωση.

Ο Μίκο βρέθηκε χθες από ιδιώτες στην συνοικία Κρόιτσμπεργκ, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από το σπίτι του. Αυτοί τον παρέδωσαν σε μια φιλοζωική οργάνωση, η οποία βρήκε την οικογένεια στην οποία ανήκει χάρη στο τσιπάκι που είχε τοποθετηθεί στο κατοικίδιο.

Συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τη θετή αδελφή της Τζένιφερ, η Έλενα Χάνκε, η οποία ήταν 11 ετών όταν εξαφανίστηκε ο γάτος της το 2008, πήγε σήμερα για να τον πάρει, σύμφωνα με την ένωση. Η οικογένεια αναζητούσε τον γάτο της για εβδομάδες τότε που τον έχασε. «Αν και είναι πολύ αδύνατος», ο Μίκο εξετάστηκε από κτηνίατρο ο οποίος διέγνωσε ότι είναι «πολύ καλά στην υγεία του», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ένωση προστασίας των ζώων.

(φωτογραφία αρχείου)