Ο 82χρονος Charles Mann από το Έσεξ της Βρετανίας γέμιζε έναν αναπτήρα βουτανίου όταν το εύφλεκτο υλικό εξερράγη με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί μικροτραυματισμούς αλλά το σπίτι του να βρεθεί… χωρίς στέγη!

Ο ηλικιωμένος άνδρας διασώθηκε από γείτονές του που χρειάστηκε να τον τραβήξουν κάτω από σωρό μπάζων με τα μαλλιά του ακόμα να καίγονται.

Ο ίδιος τη γλίτωσε ελαφρά τραυματισμένος αλλά το σπίτι του καταστράφηκε καθώς τοίχοι γκρεμίστηκαν και η στέγη κατέρρευσε.

«Καθόταν στο αναπηρικό αμαξίδιο με τις φλόγες γύρω του, τα μαλλιά του καίγονταν αλλά καταφέραμε να τον βγάλουμε με ασφάλεια», περιέγραψε ένας από τους γείτονές τους.

Ο γιος του φοβήθηκε αρχικά πως ο πατέρας του ήταν νεκρός.

«Τον είδα καθισμένο, τα μαλλιά του καίγονταν, νόμιζα πως είχε πεθάνει. Η στέγη του σπιτιού του ήταν στο έδαφος. Ήταν τρομακτικό, δεν έχω λέξεις να το περιγράψω, είναι πολύ τυχερός που ζει», περιέγραψε.

«Τέτοια περιστατικά δείχνουν πόσο εύφλεκτα είναι τα αεροζόλ για το γέμισμα των αναπτήρων και γιατί είναι σημαντικό να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιούμε. Συμβουλή μας είναι να γεμίζετε τους αναπτήρες σε εξωτερικό χώρο και να αποθηκεύετε το αεροζόλ σε ασφαλές και δροσερό μέρος, μακριά από πηγές θερμότητας και από παιδιά», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής.

penaspasum8 penaspasum7 penaspasum6 penaspasum5 penaspasum4 penaspasum3 penaspasum2 penaspasum1