Στα σεμινάρια τριάντα ωρών που κοστίζουν 20.000 γιουάν, δηλαδή 2.180 ευρώ, οι γυναίκες που θέλουν να καλοπαντρευτούν μαθαίνουν τις τεχνικές για να γίνουν πιο ελκυστικές αλλά και το πώς να εντοπίζουν «σκάρτους» υποψήφιους, των οποίων η μυθομανία είναι μεγαλύτερη από το πορτοφόλι τους.

Δεν είναι να αναρωτιέται λοιπόν κανείς, γιατί η σχολή αυτή η οποία βρίσκεται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, όπου ζουν 189 δισεκατομμυριούχοι και σχεδόν ένα εκατομμύριο εκατομμυριούχοι, έχει ήδη στο ενεργητικό της –από πέρυσι τον Αύγουστο που ξεκίνησε τη λειτουργία της- 2.800 «μαθήτριες».

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για γυναίκες της μεσαίας τάξης, οι οποίες πιστεύουν ότι αξιοποιούν σωστά τον χρόνο και το χρήμα τους.

«Η οικογένειά μου είχε μια επιχείρηση και πέρασε περίοδος που τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα για εμάς. Εκείνο το διάστημα πάλευα πολύ μέσα μου και αναρωτιόμουν γιατί η παιδική μου ηλικία έπρεπε να είναι τόσο διαφορετική από εκείνη των άλλων που ζούσαν άνετα. Έτσι σκέφτηκα, ότι αν παντρευόμουν έναν πλούσιο άνδρα, τουλάχιστον δεν θα είχα τέτοιες έννοιες» εξηγεί μια από τις μαθήτριες, η 23χρονη Ζου Γιουέ.

Όπως κάθε «εργαστήρι» που σέβεται τον εαυτό του, το Κέντρο Ηθικής Επιμόρφωσης για γυναίκες του Πεκίνου, έχει επαφές και με το… στρατόπεδο της ζήτησης. Όπως δημοσιεύει η «Espresso της Κυριακής», πλούσιοι, περιζήτητοι εργένηδες, επισκέπτονται τη σχολή σε αναζήτηση καλής νύφης, πληρώνοντας ακόμη και 30.000 γιουάν για να έχουν το δικαίωμα να δουν το «δυναμικό» της σχολής από κοντά.

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της σχολής, έχουν με αυτό τον τρόπο γίνει τριάντα επιτυχημένα προξενιά!