Νεκρός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν

Σκοτώθηκε από πυρά κούρδων ανταρτών


ΚΟΣΜΟΣ
23:22
22/07/2011
Νεκρός διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν
loading

Ένας διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε από μια έκρηξη στην διάρκεια συγκρούσεων με κούρδους αντάρτες στο βορειοδυτικό Ιράν, όπως ανέφεραν σήμερα οι Φρουροί σε ανακοίνωση τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το θύμα είναι ο στρατηγός Αμπάς Ασεμί, διοικητής στην επαρχία του Κομ, νοτιοδυτικά της Τεχεράνης. Αναφέρει επίσης ότι ένα αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στο βορειοδυτικό Ιράν, χωρίς όμως να προσδιορίζεται που έγινε αυτή η βομβιστική επίθεση.

Το PJAK είναι το Κόμμα της Ελεύθερης Ζωής του Κουρδιστάν, ένα ιρανικό παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια τουρκική κουρδική ομάδα ανταρτών η οποία πήρε τα όπλα το 1984 για να αγωνιστεί για μια εθνοτική πατρίδα στη νοτιοανατολική Τουρκία. Τόσο η Τεχεράνη όσο και η Ουάσινγκτον έχουν χαρακτηρίσει το PJAK τρομοκρατική οργάνωση.

Το Ιράν έχει δεσμευθεί να εντείνει τη στρατιωτική δράση εναντίον της οργάνωσης, η οποία επιδιώκει μεγαλύτερη αυτονομία των κουρδικών περιοχών στη χώρα. Το PJAK έχει βάσεις στα βουνά, όπου συναντώνται τα σύνορα του Ιράν, του Ιράκ και της Τουρκίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει