Ο απερχόμενος επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ, Πολ Στίβενσον, διέψευσε σήμερα ότι η ανακοίνωση της παραίτησής του περιείχε επίθεση ή αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Δεν ήταν αιχμή για τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο Πολ Στίβενσον στην κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία εξετάζει το σκάνδαλο των υποκλοπών στο οποίο εμπλέκονται ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοκ, επικεφαλής του ομίλου News Corp, και η βρετανική αστυνομία.

Ο Στίβενσον ανακοίνωσε την Κυριακή την παραίτησή του όταν έγινε γνωστό ότι η αστυνομία είχε προσλάβει τον Νιλ Ουόλις, πρώην υποδιευθυντή της εφημερίδας ταμπλόιντ News of the World που φέρεται ότι έκανε τις υποκλοπές, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο και συνελήφθη την Πέμπτη.

Στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο Στίβενσον φαίνεται να συγκρίνει τη συμπεριφορά του με αυτή του Κάμερον, ο οποίος είχε προσλάβει τον πρώην διευθυντή της News of the World, Άντι Κόλσον, ως επικεφαλής των επικοινωνιών του.

Σήμερα ο Στίβενσον επεσήμανε ενώπιον της επιτροπής ότι συμφωνεί με τον Κάμερον πως οι δύο καταστάσεις δεν συγκρίνονται. «Φυσικά η πρόσληψη του Κόλσον και η πρόσληψη από τη Met (την αστυνομία του Λονδίνου) του Ουόλις είναι εντελώς διαφορετικές».