Διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί σύντομα για την οικοδόμηση 336 κατοικιών σε δύο ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Στέγασης.

Οι κατοικίες θα χτιστούν σε δύο ισραηλινούς οικισμούς νότια της Ιερουσαλήμ και της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη και έρχονται απάντηση στις διαμαρτυρίες για ελλείψεις κατοικιών που έχουν εκτινάξει τις τιμές των ακινήτων στην περιοχή.
Το σχέδιο του ισραηλινού υπουργείου Στέγασης προτίθεται να ξεκινήσει την οικοδόμηση συνολικά 7.000 κατοικιών και στους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Περισσότεροι από 300.000 Ισραηλινοί κατοικούν σε οικισμούς στην κατεχόμενη παλαιστινιακή Δυτική Όχθη και 200.000 άλλοι έχουν εγκατασταθεί σε περίπου 12 συνοικίες ισραηλινών οικισμών που έχουν γίνει στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου ζουν περίπου 270.000 Παλαιστίνιοι.

Η διεθνής κοινότητα θεωρεί τους ισραηλινούς οικισμούς στα Παλαιστινιακά Εδάφη παράνομους, είτε έχουν είτε δεν έχουν την άδεια της ισραηλινής κυβέρνησης.