Πληροφορίες που δείχνουν πως η αεροπορική τραγωδία στο Σινά προκλήθηκε από βόμβα του Ισλαμικού Κράτους υπέκλεψε η βρετανική κατασκοπεία, όπως γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με πηγές, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επανεξέτασαν πληροφορίες που είχαν υποκλαπεί από επικοινωνία υπόπτων σε Συρία και Αίγυπτο που οδήγησαν στο συμπέρασμα πως η αεροπορική τραγωδία είναι σχεδόν απίθανο να είναι ατύχημα.

Η πληροφορία αυτή οδήγησε στην ματαίωση των πτήσεων προς το θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ και, σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα 130.000 Βρετανοί που είχαν κλείσει χειμερινές διακοπές.

Οι Βρετανοί παραθεριστές που έχουν αποκλειστεί στο αιγυπτιακό θέρετρο ενημερώθηκαν πως μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους μόνο αν αφήσουν πίσω τις αποσκευές τους.

Βρετανία και Ρωσία σχημάτισαν κοινό μέτωπο με στόχο τον εντοπισμό των υπευθύνων για την έκρηξη του αεροσκάφους που παρέσυρε στο θάνατο όλους τους επιβαίνοντες.

Η επιχείρηση θεωρείται η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική επιχείρηση από δύο χώρες που έχει οργανωθεί μετά την 11η Σεπτεμβρίου με ειδικούς των μυστικών υπηρεσιών στο στρατιωτικό τομέα και τις μυστικές υπηρεσίες να εξαπολύουν διεθνές ανθρωποκυνηγητό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εισέπραξε πάντως τη δυσαρέσκεια του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν για τη δήλωσή του προς το αεροσκάφος έπεσε εξαιτίας τρομοκρατικής επίθεσης.

Με οργή αντέδρασε και η Αίγυπτος, για τους δικούς της λόγους που σχετίζονται με την τουριστική της βιομηχανία με επίκεντρο το Σαρμ Ελ Σέιχ.