Η Βρετανία και η Αίγυπτος συνεργάζονται στενά για την εξακρίβωση των αιτιών της συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

Το περασμένο Σάββατο ένα ρωσικό Airbus A321 συνετρίβη ενώ πετούσε πάνω από την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας σε θάνατο των 224 επιβαινόντων του.

Οι δύο ηγέτες έδειξαν πρόθυμοι να ρίξουν τους τόνους μετά την ένταση που προκάλεσε η απόφαση της Βρετανίας να αναστείλει τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ χωρίς συνεννόηση με τις αιγυπτιακές αρχές και παρά τις στενές επαφές μεταξύ των δύο χωρών και την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

«Συνεργαζόμαστε στενά και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για τις έως τώρα προσπάθειες των αιγυπτιακών αρχών», δήλωσε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους. Κάνοντας παράλληλα αναφορά στη στάση της Βρετανίας έναντι στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση του θα έχει μια πιο σθεναρή προσέγγιση ενάντια σε όλα τα είδη εξτρεμισμού.

Από την μεριά του ο Σίσι δήλωσε πως πριν 10 μήνες οι αρχές της Αιγύπτου δέχτηκαν αίτημα για τον έλεγχο της ασφάλειας του αεροδρομίου. «Κατανοήσαμε τις ανησυχίες τους καθώς δίνουν έμφαση στην ασφάλεια των υπηκόων τους», πρόσθεσε.

Πριν από την συνάντηση του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, ο Κάμερον είχε τονίσει ότι το πιο πιθανό σενάριο όσον αφορά τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου είναι να είχε τοποθετηθεί βόμβα σε αυτό.