Σε νέο θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση αεροσκάφους με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες, στην πλειοψηφία τους Ρώσοι τουρίστες πάνω από το όρος Σινά στην Αίγυπτο.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό τη Ρωσία και οι επιβάτες ήταν κυρίως Ρώσοι τουρίστες.

Οι πληροφορίες είναι παντελώς συγκεχυμένες καθώς μετά την είδηση που μετέδωσε το Reuters ότι το αεροσκάφος χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ πάνω από το όρος Σινά, αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ότι το αεροπλάνο εντοπίστηκε πάνω από την Τουρκία και ότι ο πιλότος του αερσκάφους επικοινώνησε με την τουρκική πολιτική αεροπορία, διαβεβαιώνοντας ότι οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή αιγυπτιακά Μέσα αναφέρουν συντριβή του αεροσκάφους που είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη στο όρος Σινά.

Την ίδια ώρα ωστόσο ρωσικά Μέσα συνεχίζουν να μεταδίδουν ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε, κάνοντας μάλιστα λόγο για συντριβή του. Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A-321 jet, μετέφερε 224 επιβάτες και πλήρωμα και άνηκε στην Ρωσική αεροπορική εταιρία Kogalymavia. Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι τα ίχνη του χάθηκαν πάνω από τον κυπριακό εναέριο χώρο. Παράλληλα, το Russia Today επικαλείται πληροφορίες για συντριβή του αεροσκάφους στο όρος Σινά.

Σύγχυση επικρατεί και με τους επιβαίνοντες, καθώς αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το αεροπλάνο μεταφέρει 212 άτομα, ενώ ρωσικά Μέσα κάνουν λόγο για  224 επιβάτες.