Επίθεση με εκτοξευτή χειροβομβίδων RPG κατά του πρώην πράκτορα, Αλεξέι Πέτροφ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί κοντά στο κέντρο της Σόφιας, επιβεβαίωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Ρουμιάνα Μπατσβάροβα.

Όπως ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας από την επίθεση, στόχος της οποίας ήταν το όχημα του Αλεξέι Πέτροφ δεν τραυματίστηκε κανένας και η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τον σωματοφύλακά του.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και διεξάγει έρευνες σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό των δραστών.

Αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του Αλεξέι Πέτροφ, πρώην πράκτορα της υπηρεσίας ασφάλειας, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο. Η πρώτη, κατά την οποία τραυματίστηκε βαριά, έγινε το 2002.

Ο Αλεξέι Πέτροφ, πρώην σύμβουλος της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (DANS) συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2010 μαζί με άλλα 12 άτομα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Octopus» και κατηγορείται για ίδρυση και συμμετοχή εγκληματικής οργάνωσης. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Στις 23 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε στο ειδικό ποινικό δικαστήριο η δίκη του Πέτροφ και άλλων ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.

Ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του αντιπολιτευόμενου Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ατανάς Μερτζιάνοφ ζήτησε η υπουργός Εσωτερικών να ενημερώσει τη Βουλή για το επεισόδιο.