Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν χθες και σήμερα στην πολιτεία Μπόρνο στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσαν σήμερα αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Η πολιτεία Μπόρνο, από όπου η Μπόκο Χαράμ ξεκίνησε τη δράση της, αποτελεί το επίκεντρο των επιθέσεων, που πιστεύεται ότι διαπράττουν μαχητές της ισλαμιστικής αυτής οργάνωσης, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι από τον περασμένο Μάιο που ο πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι ανέλαβε την εξουσία.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ σε τέμενος στα προάστια της Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσας της πολιτείας Μπόρνο, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Nema.

Ωστόσο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε νωρίτερα ότι οι νεκροί είναι 14.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 32 άνθρωποι, οι 7 από τους οποίους σοβαρά, πρόσθεσε ο συντονιστής της Nema Μοχάμεντ Κόναρ.

Παράλληλα, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε κτίριο με κατοικίες, μετέδωσε το Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τρεις γυναίκες πραγματοποίησαν τριπλή επίθεση αυτοκτονίας λίγο μετά τις 07:00 ώρα Ελλάδος σε δυτικό προάστιο του Μαϊντουγκούρι, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 17.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, οι οποίες φέρουν ωστόσο τη σφραγίδα της τζιχαντιστικής οργάνωσης.